Topdag met Fairtrade&Delicious

Goodiebag02Afgelopen zaterdag was ik weer uitgenodigd om deel te nemen aan het Fairtrade Foodbloggers Event. Ditmaal in samenwerking met Delicious. Natuurlijk stond de dag in het teken van eerlijk maar vooral heerlijk eten. Zo’n event is toch wel de kers op de taart voor een foodblogger, maar als ik heel eerlijk ben keek ik vooral ook uit naar de goedgevulde goodiebag! En goedgevuld was ie, op de ananas na dan (nog steeds een van mijn no go’s), vol lekkere fairtrade producten en het bakboek van Delicious. Omdat jullie nu natuurlijk heel jaloers zijn, hierbij een verslag van hoe de lekkerste dag van het jaar eruit zag!

10.00 uur = Bevlogen bladenmaakster

Makkie Mulder (hoofdredactrice van Delicious) vertelt met enorm veel enthousiasme over haar vak als bladenmaakster. Zeker na het heftige nieuws van Sanoma een mooi en inspirerend betoog. Ik ben al jaren een trouwe fan. Helemaal nu ik af en toe voor ze mag fotograferen!

11.00 uur = Lesje cultureel eet-erfgoed

Culinair historica Lizet Kruyff van de spinazieacademie vertelt over de herkomst van ons eten. Dat we veel aan de Romeinen te danken hebben bijvoorbeeld en dat onze suikerverslaving misschien wel ‘de wraak van de slaven’ is geweest. Tijdens haar lezing kwam ik er vooral achter dat ik maar verdomd weinig weet van ons culture/culinaire erfgoed. Als je de kans krijgt om bij een lezing van haar te zijn, ga dat zeker doen (je hangt aan haar lippen)!Spinazie-academie05

12.00 uur = Lunchen op een oude trekschuit

De lunch werd verzorgd door Nadia en Marijn oa van het kookboek Arabia. Werkelijk goddelijk. Helaas kan ik jullie niet vertellen wat ik precies heb gegeten. Toch meer opletten en minder opschrokken de volgende keer. Wel goed excuus om het kookboek aan te schaffen!

Arabia03

13.30 uur = Chocoladekantoor

Met een propvolle maag op weg naar Tony Chocolonely. Helaas was het geen Chocoladefabriek, maar meer een chocoladekantoor. Wel mochten we onze eigen smaak chocoladeletter maken. Ik koos voor merengue, amandel, rode peper en rauwe chocolade om van de letter een super food (en dus heel gezond) te maken…  (Had van de Vriend niet gehoeven!) Teun van de Keuken vertelde ons daarna het verhaal achter Tony Chocolonely. Goed en toch weer schokkend om het hele verhaal nog een keer te horen.TonyChocolony04

15.00 uur = Speculaas en borrelen  

We sloten af bij Mister Kitchen. Daan Faber, Igor Sorko, Maarten Hoekstra en fotograaf Ernie Enkelaar hadden net een reis naar Palestina gemaakt waar ze voor Fairtrade op zoek gingen naar amandelen. En wat maak je in deze tijd met amandelen… gevulde speculaas natuurlijk! Met de speculaas in de oven en een borrel in de hand sloten we onze dag af met een culinaire pop quiz. De quiz heb ik helaas niet gewonnen maar ik kijk terug op een geweldige dag en had ik al verteld over die loeizware goodiebag??..

MrKitchen01

Advertenties
Getagged , , , , , ,

2 thoughts on “Topdag met Fairtrade&Delicious

  1. Charlotte de With schreef:

    Hartelijk dank voor de ananas namens onze dochter! Geen beter cadeau voor je 16e verjaardag dan dat ;)
    X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: