Food Film Festival

fff-2

Vorig weekend was het Food Film Festival in Amsterdam en ik heb er foto’s gemaakt. Ik vind food en film altijd een fijne combinatie dus een festival naar mijn hart! De eerste food film die enorm indruk op mij maakte was Big Night (ik was toen 16 jaar), een film over een authentiek Italiaans restaurant dat bijna failliet gaat. Naast films over eten waren er op het festival ook workshops, debatten en een grote food markt.

Op zaterdag fotografeerde ik o.a. de workshop Groente 2.0 onder leiding van chefkok Niven Kunz. Zijn restaurant is dit jaar uitgeroepen tot beste groente restaurant van Nederland. In snel trein vaart werden er 10 top gerechtjes op tafel getoverd.

niven002

De gerechten smaakte heel erg goed en de opmaak was echt subliem. In dit laatste kan ik nog wel wat lesjes gebruiken. Mijn bord opmaak is op zijn best rustiek te noemen.. Binnenkort krijgen we de recepten van Niven doorgestuurd dus dan ga ik op mijn blog de ‘bord opmaak’ uitdaging aan!

Zondag middag was er een seminar van Ben Reade, hoofd van ‘t onderzoekslab van restaurant Noma’s in Denemarken. Hij had een hele tafel vol staan met rare potjes, verstuivers en schaaltjes met ondefinieerbare inhoud. Zijn laboratorium onderzoekt eten in de breedste zin van het woord. Van al die potjes op tafel herkende ik er maar 1, de beukennootjes. Verder proefden we o.a. zwarte knoflook, booze berries, gedroogde zeesterrentestikels, zeewier, gele bonen ‘soja’ saus miso pasta en moeraspalm. Alles op verschillende manieren bereid; gedroogd, vacuümgezogen, gefermenteerd en zelfs gemummificeerd! Deze seminar was niet zozeer nuttig voor de thuiskok maar wel interessant om te zien wat voor oneindige rij producten er wel niet uit de natuur te halen zijn!

Nordic Food Lab002

Ondanks dat ik uiteindelijk geen film heb gezien was het een zeer geslaagd weekend! Volgend jaar zeker weer! Intussen haal ik de films (Canned Dreams, L’Amour des Moules & Make Hummus not War) die op mijn lijstje stonden nog wel even in…

Advertenties
Getagged , , , ,

2 thoughts on “Food Film Festival

  1. Charlotte de With schreef:

    Mijn favo eetfilm: babettes gaestebud (babette’s feast) met mega schildpad…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: