Zalm in biet & zout

zalm in zout en biet04

Stop! Voordat je verder leest is het belangrijk te weten dat dit recept 30 uur moet marineren.. Hoe vaak ik al niet alle ingrediënten in huis had om die overheerlijke taart voor straks te bakken en er halverwege achter kwam dat ie nog 24 uur moet opstijven in de koelkast.. Of dat lekkere kipgerecht voor vanavond dat nog een nacht moet marineren in een kruidenmengsel..

Dus jullie zijn gewaarschuwd! Maar laat je niet afschikken want deze verrukkelijke zalm kost dan wel anderhalve dag om te bereiden, de tijd die je daadwerkelijk in de keuken staat is super kort. Ik zag de Britse chef Nathan Outlaw (de coolste achternaam ooit) dit recept koken bij het BBC programma Saturday Kitchen Live en vond het er geweldig mooi uitzien. Doordat de zalm 30 uur marineert in een marinade van rode biet en zout kleurt de buitenkant van de zalm diep rood.

Dit is een geweldig recept om je vrienden/familie mee te imponeren. En het fijne is dat terwijl de zalm ligt te marineren jij tijd hebt om je huis grondig schoon te maken, de kerstboom te versieren, je nagels te lakken en handgeschreven menukaartjes te maken. Met een simpele salade en wat brood heb je echt een stunning (kerst) voorgerecht in elkaar geflanst.

Zalm in biet en zout gemarineerd

zalmfoto06

500 gram biet, geschild en in stukken

1 eetlepel venkelzaad

1 bosje dragon

500 gram zeezout

250 gram suiker

800 gram zalm met huid, van goede kwaliteit

zwarte peper

Doe de biet, venkelzaad, dragon, zout en suiker in een mixer en pureer glad. Leg de zalm met de huid naar beneden in een grote schaal en spreid de puree eroverheen. Bedek met plastic folie en laat het 10 uur in de koelkast marineren.

Na 10 uur draai je de zalm om, zorg dat de marinade goed over de hele zalm verspreid is. Laat hem nog eens 20 uur marineren. Was daarna met water de marinade van de zalm en droog met keukenpapier af. Snij er dunne plakjes van en serveer met een groene salade en knapperig brood.

zalm

Advertenties
Getagged , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: