Ook zzp-ers verdienen een kerstpakket

Lichtjes001

Dat je als zzp-er geen pensioen opbouwt, een koophuis op je buik kunt schrijven, je collega niet de schuld kunt geven als er iets misgaat, geen bonus, auto van de zaak of dertiende maand krijgt en je niet uit wordt betaald als je dikke koorts hebt is tot daaraan toe. Maar dat je geen kerstpakket krijgt is toch wel het allerergst! Er is toch niks leukers dan een kerstpakket? En dan niet zo’n stomme waardebon die je overal kan inleveren. Nee, een grote doos waar veel lekkers (en vaak ook heel veel niet lekkers) in zit. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn vader rond kerst altijd thuis kwam met een kerstpakket. In pyjama, bij de kerstboom het pakket uitpakken en kijken wat erin zat. Feest was dat! Vooral de blikjes met mysterieuze inhoud waren erg leuk. Misschien heb ik het iets mooier gemaakt dan het in werkelijkheid was, maar toch,..

Dat kerstpakket is dus mijn grootste gemis. Gelukkig heb ik er een oplossing voor gevonden. Elk jaar geven mijn vriend (ook zzp-er) en ik elkaar een kerstpakket! De voorpret begint dan al vroeg omdat je helemaal los kunt gaan op wat er allemaal in moet. Dit is dus een tip voor alle zzp-ers. Geef jezelf of elkaar een kerstpakket!

Het jaar is alweer bijna voorbij en je hebt hard gewerkt, in de stress gezeten of je wel genoeg opdrachten binnen kon halen en nachten doorgewerkt omdat je dan weer ineens teveel opdrachten had binnengehaald. Opdrachten aan je neus voorbij zien gaan, offertes verkeerd berekend, facturen veel te laat betaald zien worden. Ga zo maar door… Gun jezelf toch een kerstpakket! Je hebt het verdiend!

Voor de nodige inspiratie heb ik mijn ideale kerstpakket samengesteld. In Utrecht zijn Bigoli en dat rare winkeltje aan de Steenweg, waar ze Engelse en Amerikaanse producten verkopen, goeie winkels voor je inkopen. Verder is een toko altijd een goede keus voor het product waarvan je geen idee hebt wat het is.

kerstpakket

Van boven naar beneden: Italiaanse snoepjes, escargots in blik, gerookte paprikapoeder, LePuy linzen, Monster Munch pickeld onion (Engelse chips), rozemarijnworstje van Brandt en Levie, Harissa, Clipper thee, paddenstoelenbouillon blokjes, raar gedroogd fruit van toko, mini kookboek van  Yvette van Boven, servetten van Commis de Cuisine & rozemarijn crackers.

Advertenties
Getagged ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: